Olemme Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijoita, jotka ovat matkalla helmikuussa 2014 Euroscola-tapahtumaan Strasbourgiin. Tapaamme EU-parlamentissa muita eurooppalaisia nuoria ja jaamme heidän kanssaan ajatuksia Euroopan tulevaisuudesta.

Tässä blogissa kerromme suunnitelmistamme ja itse matkasta. Päivittäjinä toimivat matkaan osallistujat.

torstai 19. joulukuuta 2013

Moro kaikille lukijoille!

Erinäisten syiden takia, joita en lähde tässä erittelemään (esim. oma tumpelouteni blogin käytössä...) emme ole pitkään aikaan päivittäneet sivustoa, mutta tässäpä kuulumiset tämän syksyn tapaamisten osalta.

Matkan ja majoituksen hommaaminen ei ollutkaan mikään läpihuutojuttu, siinä saatiin eräätkin matkatoimiston kutsut ja aikataulut ja hotellihinnat tsekata ennen kuin saatiin aikaan järjellinen kokonaisuus. Nyt meillä on siis matkat: lähdemme 25.2.2014 Kuopiosta Helsinkiin lentämällä ja sieltä sitten Frankfurtiin. Frankfurtista pääsemme bussikyydillä suoraan Strasbourgiin. Sama toisinpäin, paitsi että kun saavumme Helsinkiin lauantaina 1.3.2014, tulemme sieltä junalla Kuopioon.  Iisalmi-Kuopio-Iisalmi -väli osoittautui yllättäen haasteellisimmaksi, mutta nekin kyydit saadaan järjestettyä.  Johdon sihteeri Mari Honkanen, kehitysjohtaja Niina Puumalainen ja koulutuspäällikkö Tarmo Voutilainen - kiitos tuhannesti avusta matkojen järjestämisessä! Majoituskin hoitui sitten loppujen lopuksi kivuitta - piti vain uskaltaa soittaa ihan itse Ranskaan ja kysyä. Bonjour vaan ja jatko sitten enkuksi.

Kiitos  tästä syksystä myös aktiiviselle opiskelijaryhmällemme. On ollut ilo tehdä töitä reippaitten ja avoimien nuorten kanssa. Olemme saaneet laadittua yhdessä säännöt reissulle, olemme vääntäneet yhdessä matkasuunnitelmaa ja miettineet parlamentissa käsiteltäviä aiheita. Joululomalle lähdemme rentoutuen, mutta samalla tulevaa reissua miettien. Näemme seuraavan kerran keskiviikkona 8.1.2014 klo 16.00, jolloin alamme työstää ryhmätöitä EU-parlamentissa pidettäviä keskusteluaiheita varten. Hanna-Mari Niskanen, joka lisäkseni lähtee reissuun valvojaksi, on luvannut valmentaa opiskelijoita, ja minuakin, englannin kielessä. Hyvän säännön Hanna-Mari antoikin: puhu vaan, kyllä se siitä! Ja jos jotain sanaa ei keksi, eikä korvaavaakaan, elekielellä loput.

Joulun ja uuden vuoden terveisin

Hanna Moilanen, ope

P.S. Tässä muutamia linkkejä, jotka kertovat Strasbourgista ja Euroopan unionista sekä Euroscolasta.  Lukekaa ja tutustukaa. Siinä se enkun taitokin kohenee! Ja jos sinä, hyvä lukija, huomaat  Euroopan unioniin, työllisyyteen, nuoriin tai vaikkapa ympäristöasioihin liittyvät uutisen, linkitä se tänne vaikkapa kommenttien kautta.

http://www.otstrasbourg.fr/?lang=en - Strasbourgin kaupungin sivut matkailijoille

http://europa.eu/index_fi.htm - Euroopan unionin viralliset kotisivut

http://www.europarl.fi/fi/tapahtumat/nuoret/euroscola.html - suomenkieliset Euroscola-sivut


http://www.europarl.europa.eu/euroscola - englanninkieliset Euroscola-sivutEi kommentteja:

Lähetä kommentti