Olemme Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijoita, jotka ovat matkalla helmikuussa 2014 Euroscola-tapahtumaan Strasbourgiin. Tapaamme EU-parlamentissa muita eurooppalaisia nuoria ja jaamme heidän kanssaan ajatuksia Euroopan tulevaisuudesta.

Tässä blogissa kerromme suunnitelmistamme ja itse matkasta. Päivittäjinä toimivat matkaan osallistujat.

torstai 27. helmikuuta 2014

Europarlamentissa kahtena päivänä peräkkäin...

... Tänään tavattiin Europarlamentissa Hannu Takkula, eli ihan elävä meppi. Hekin ovat siis ihmisiä. Kertoili meille bänditouhuistaan, jotka on aloittanut uudelleen viisikymppisenä. Innostui suunnattomasti kuullessaan, että mukana on hevosalan opiskelijoita, oma tytär kuulema opiskelee hevoshierojaksi. Suostui ihan yhteiskuviin. Nuorten mielestä Hannu oli huipputyyppi! Ja huomenna sama rumba uudelleen turvatarkastuksineen,  meidän nuoret ovat silloin "päättäjinä."

Sightseeing veneellä, plussaa: ei satanut, sisällä oli lämmin. Miinusta: edes Hanna-Mari ei saanut selvää kierroksen enkusta, opas kuulokkeissa puhui liian nopeasti.

Kohta alamme valmistella huomista päivää, kunhan kaikki lapsoset "kotiutuvat" hotellille. Huomenaamuna onkin aikainen nousu, kello 8.15 ollaankin jo uuvvestaan parlamentilla. Matka sujunee rutiinilla, harjoiteltiin sitä jo tänään. Vaikka eipä tämä nuoriso näytä eksyvän, lukevat ratikkakarttaa kuin mitkäkin maalimankansalaiset! Nekin, jotka ennen reissua jännittivät pärjäämistä, ovat selvittäneet asioita ihan itse sillä ns. huonollakin englannilla. Liekö se niin huonoa ollutkaan? ;)

T. Hanna-ope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti