Olemme Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijoita, jotka ovat matkalla helmikuussa 2014 Euroscola-tapahtumaan Strasbourgiin. Tapaamme EU-parlamentissa muita eurooppalaisia nuoria ja jaamme heidän kanssaan ajatuksia Euroopan tulevaisuudesta.

Tässä blogissa kerromme suunnitelmistamme ja itse matkasta. Päivittäjinä toimivat matkaan osallistujat.

perjantai 28. helmikuuta 2014

Euroscola-päivä ohi, huh!

Niin notta. Että jo on opeillakin takki tyhjä. Euroscola-päivä ohi, lapsoset ketterät kotihaassa ja opettajilla pakkausurakka edessä...

Opiskelijamme käyttäytyivät todella mallikelpoisesti tänään, melkein itkut tirahti silmäkulmaan, kun Tuomo koulua esitteli. Totesimme yhdessä tuumin päivän jälkeen, että toiset ne vaan ei sääntöjä noudattele: yhden nuoren piti esitellä koulunsa yhdessä minuutissa. Joo, paitsi että Marjon ajanoton mukaan joku puhui jopa neljä minuuttia ja esitteli koko kotimaansa neljän ihmisen voimin. Suomi on edelleen EU:n mallilapsi. Ei ne kuulkaa ranskalaisetkaan tottele: parlamentin piti olla savuton paikka, mutta siinäpä vain sisäänkäyntien lähellä tupakkitötsät näpötti, eivätkä olleet mitään Mälikkälän kurkkupurkkeja. Vesa Kangaslahti, Hannu Takkulan avustaja totesi kysyessämme eilen asiaa, että tämä on Ranska.

Opettajat saivat muuten erittäin hyvää ruokaa, opiskelijat eivät kuulemma. Päivä oli ollut ihan ok, mutta kaikki eivät olleet saaneet puheenvuoroa eivätkä päässeet sisään ryhmänsä aiheisiin. Luulenpa vain, että ei ne kaikki muutkaan ole olleet kärryillä ihan kaikesta. Olihan päivä kuitenkin melkoinen kokemus. Ja kaikki selvisivät hienosti enkuksi, yksin tai apulaisen kanssa.

Opettajilla oli hauskaa kanssa, kaikki olisivat halunneet keskustella suomalaisen koulutusjärjestelmän hienoudesta kanssamme. Eurogamessa lunttasimme kaikki hakemalla paikalle toisen ryhmän jäseniä. ;) Verkostoitumistakin tapahtui, tuloksia ehkä joskus lähiaikoina...

Kiitos ryhmämme, ope kuittaa ja kiittää tältä illalta.

Hanna


1 kommentti:

  1. Moi, Frankfurtissa lentoasemalla ollaan. Kohta lähtee lento Suomeen. Suomessa ollaan 17.20, juna Tikkurilasta lähtee 19.28. Jos VR suo, Kuopiossa ollaan 23.14, josta vielä bussilla Iisalmeen. Perillä ollaan yöllä.

    VastaaPoista