Olemme Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijoita, jotka ovat matkalla helmikuussa 2014 Euroscola-tapahtumaan Strasbourgiin. Tapaamme EU-parlamentissa muita eurooppalaisia nuoria ja jaamme heidän kanssaan ajatuksia Euroopan tulevaisuudesta.

Tässä blogissa kerromme suunnitelmistamme ja itse matkasta. Päivittäjinä toimivat matkaan osallistujat.

maanantai 10. helmikuuta 2014

Kahden viikon päästä...

Moro kaikille piitkän tauon jälkeen.

Aika on hurahtanut sitä tahtia, että kahden viikon päästä tiistaina ollaan jo Strasbourgissa. Hui ja jee. Olemme kokoontuneet säännöllisesti joka viikko ja ainakin omasta mielestäni reissun agenda on selkeytynyt kerta kerralta. Teimme parlamentissa nuorten ryhmissä käsiteltäviä puheenaiheita varten esitelmiä: aiheina ovat Euroopan tulevaisuus, sanan- ja mielipiteenvapaus, teemavuosi 2014 ruoan haaskaamista vastaan, EU-parlamenttivaalit, nuorten työllistyminen ja ympäristö. Aikamoisia ongelmia olettavat nuorison siellä ratkaisevan! 

Olemme suunnitelleet tapaamisissamme myös muuta ohjelmaa kaupungissa. Strasbourgin kiertoajelu veneellä pitkin Reiniä on ainakin luvassa, samoin eksoottisen kuuloinen Suklaamuseo, jonne seurueen naiset jostain syystä olivat kovasti menossa ;) Toivottavasti saamme tavata myös Riikka Pakarisen, joka edustaa meitä itäsuomalaisia parlamentin jäsenenä. 

Huomenna Asevelikadulle tapaamiseen on tulossa vierailulle Riikka Pirkkalainen, joka on Pakarisen avustaja Suomen päässä. Hän kertoo meille lisää kokemuksistaan Strasbourgissa ja EU-parlamentissa. 

Eipäs muuta kuin matkakuumetta nostelemaan! "Kohta melkein ollaan siellä..." 

T. Hanna-ope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti